Elementor WordPress este un plug-in care permite modificarea unui site intr-o modalitate interactiva, foarte usoara, rapida, permitand in acelasi timp, crearea celor mai frumoase pagini. Nu trebuie sa se confunde cu o tema, deoarece Elementor este doar un plug-in de constructie de pagina. Si chiar daca Elementor a fost foarte multa vreme doar un plug-in folosit cu alte teme, la ora actuala are propria sa tema.
Vrei sa iti creezi un site de Internet cu WordPress? WordPress este un CMS care domina piata la nivel international. Acest lucru poate sa fie explicat prin facilitatea cu care se pot adauga aici extensii care imbogatesc posibilitatile de creare online.
Care sunt avantajele aduse de Elementor WordPress?
Crearea unui site de Internet nu mai poate sa fie imaginata fara sa se abordeze problema unor page builders. Sunt cu adevarat indispensabile inca de la aparitia lor, la inceputul anului 2010. Un page builder este un instrument in instrument. Fiecare are propria sa pagina.
Elementor este un plugin integrat in WordPress si permite implementarea aici a functionalitatilor sale. Avantajul sau principal este faptul ca este compatibil cu majoritatea temelor in timp ce numeroase alte tipuri de pag builders vor pune probleme pe WordPress.
Elementor WordPress se pozitioneaza deci drept un constructor de teme. In mod normal, un page builder participa la crearea de continut Web, dar nu interactioneaza, nici cu Widget-urile de la WordPress, nici cu alte elemente, precum header, sidebar sau footer. Elementor incepe sa se pozitioneze pe functionalitatile de personalizare mai avansate, propunand unele modele de pagini.
Extensia poate fi descrisa ca un instrument de vis pentru utilizatorii non-tehnici. Fluiditatea sa inseamna ca multe elemente pot fi inserate fara a fi nevoie de cod API. Acesta este cazul inserarii unei harti cu Google Maps, de exemplu. Optiunea este inclusa in meniul Elementor WordPress. Datorita acestui constructor de pagini, iti vei putea organiza paginile exact asa cum iti doresti si, odata ce te conectezi, vei avea o vizualizare reala a designului acestora.
Elementor WordPress – cel mai bun pentru personaliza o structura de pagina
Pentru a personaliza o pagina, poti incepe prin a selectiona una in back-office-ul din WordPress si poti alege sa o modifici cu Elementor. Aceasta va aparea decupata in elemente si sectiuni. Pentru a parametra o zona, va trebui sa pozitionezi acolo mouse-ul. Un cadru albastru va aparea. Va trebui sa dai click pe cele sase puncte care iti dau acces asupra optiunilor de modificare pe care le poti testa in meniul textual din stanga.
Pentru a personaliza structura unei pagini, va trebui sa inserezi o sectiune. Aceasta este fundatia designului site-ului tau, cea care va primi apoi elementele pe care le alegi. Pentru a insera o sectiune, va trebui sa faci click pe + in mijlocul paginii. Poti alege structura sa, adica numarul de coloane.
In fiecare dintre acestea, poti plasa componentele viitoarei tale pagini cu ajutorul functiei drag-and-drop. Alege elementele din meniul reprezentat de pictograma cu 9 cuburi din stanga sus.
Ce widget-uri si modele sunt propuse de Elementor?
Pe Elementor poti alege din cea mai mare varietate de widget-uri pentru toate nevoile diverse, dar si variate.
In versiunea gratuita a plug-in-ului Elementor, vei putea gasi o gama foarte larga de widget-uri, inclusiv:
- widget-uri de baza: Titlu, Editor de text, Imagine, Buton, etc.;
- widget-uri generale referitoare la continut (Galerie, Carusel, Tab-uri, Acordeoane, etc.), persuasiune (Marturii, Evaluare, Bara de progres, etc.) si tehnica (Shortcode, HTML personalizat, etc.);
- widget-uri WordPress: adica sunt cele pe care le cunosti deja din Instrumentul de personalizare.
In versiunea Pro a acestui plug-in pot aparea unele widget-uri suplimentare, unele dintre ele devenind chiar indispensabile pentru unii creatori de site-uri.
De exemplu, se pot insera tabele de preturi pentru a afisa preturile ofertelor tale, apelurile la actiune- call for action, numaratorile inverse sau chiar formularele.
Apropo de formulare, widgetul “Formular” ofera o functionalitate destul de avansata. Poti alege din aproximativ douazeci de tipuri de campuri diferite, inclusiv unele avansate (parola, incarcare de fisiere etc.).
Nu are toata puterea unei extensii precum Gravity Forms, dar poti totusi sa ajustezi formularele cu ajutorul acestuia
In anumite momente, este posibil sa te confrunti cu obstacole atunci cand folosesti Elementor Da, nu poti deveni un profesionist Elementor intr-o clipita.
Pentru a te ajuta sa treci prin aceste momente mai dificile atunci cand ai impresia ca nu te descurci, poti apela la o gama larga de resurse:
- documentatie extinsa (Centrul de ajutor) care acopera principalele domenii si functii ale Elementor (instalare, editor, design, layout, Theme Builder, sabloane etc.);
- sute de tutoriale video pe canalul YouTube Elementor, pentru cei care prefera explicatiile vizuale;
- tutoriale scrise care detaliaza cum sa creezi un anumit tip de site, in functie de nisa ta (de exemplu, muzica, cafenea, frizerie, medicina etc.);
- Academia Elementor, care include cursuri video, ghiduri scrise si chiar webinarii;
- Intrebari frecvente (FAQ);
- un grup privat pe Facebook cu peste 120.000 de membri, unde poti gasi raspunsuri la intrebarile tale si le poti pune;
- un centru de documentare dedicat in mod special dezvoltatorilor, care le explica tehnicienilor cum sa “profite de gama larga de instrumente si optiuni pe care le ofera Elementor”.